2A - Keuze Klassieke talen

1ste graad – 2de jaar | In de 1ste graad gaat een groot deel van de 32 lesuren naar de basisvorming. De meeste vakken van het 1ste jaar komen ook aan bod in het 2de jaar. In het 2de jaar kies je nog geen studierichting maar een basisoptie. Via de vakken van de basisoptie maak je kennis met een studiedomein.

1ste Graad | A-stroom

Keuze Klassieke talen

Onze lessentabel

WordPress Tables Plugin

2A - Keuze Klassieke talen

In de basisoptie ‘klassieke talen’ bieden we twee keuzes aan. Ofwel kies je de optie Latijn en dan krijg je elke week vijf lesuren Latijn. Ofwel doe je er ook Grieks bij en dan krijg je vier uur Latijn en drie uur Grieks per week.

Je leert teksten van Grieken en Romeinen lezen. Hierdoor word je erg taalvaardig en tegelijk maak je kennis met een boeiende cultuur waarvan de invloed tot vandaag nog steeds merkbaar is. Hou je van lezen en taal en ben je geïnteresseerd in de wereld van Grieken en Romeinen, dan is dit iets voor jou.

  • Kies je voor Latijn, zonder Grieks, dan heb je, net als bij de basisoptie moderne talen en wetenschappen de differentiatie-uren wiskunde en ‘maatschappelijke verkenning’.

Wat ga je kiezen? Neem ook eens een kijkje bij de andere keuzemogelijkheden die we aanbieden!

2A - Economie en organisatie2A - Moderne talen en wetenschappen2B - Economie & Organisatie + Maatschappij & Welzijn

Bekijk ook zeker de andere keuzemogelijkheden voor de eerste graad | 2de jaar

2A - 25 uur - Basisvorming

Basisoptie - Economie en organisatieBasisoptie - Klassieke talenBasisoptie Moderne talen en wetenschappen

2B - 20 uur - Basisvorming

Basisopties Economie en organisatie | Maatschappij en welzijn