Stel je vraag

Het OLVE team staat je graag te woord voor al je vragen.

Je kan op de volgende wijze contact opnemen:

  • een e-mail sturen naar info@olve.be

  • telefoneer naar 03 449 56 25 (campus Edegem)

  • telefoneer naar 03 449 62 80 (campus Mortsel)

  • dit contactformulier invullen

 

Ik ben:
Ik word liefst gecontacteer via:
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

STEM

STEM

STEM verwijst naar de internationale afkorting voor Science, Technology, Engineering, Mathematics en staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

 

De studierichting wetenschappen kan ingericht worden vanaf de tweede graad. Toch willen we al vanaf het eerste jaar de interesse voor wetenschappen en techniek bij de leerlingen prikkelen. Daarom hebben wij er als school heel bewust voor gekozen om aan de leerlingen van het eerste jaar de keuze STEM aan te bieden. STEM wordt aangeboden in een pakket van twee uren per week.

Vanaf het tweede jaar wordt STEM niet als een apart vak aangeboden maar projectmatig en dit zowel voor de leerlingen ‘moderne’ als de leerlingen uit de richting Latijn.
Via deze projecten maken zij kennis met uiteenlopende aspecten van wetenschappen, techniek, onderzoek en de hierbij vereiste wiskunde. De leerlingen krijgen op deze manier ook zicht op het belang van programmeren. Daarnaast maken zij kennis met beroepen uit STEM-disciplines.

Op OLVE krijgen wetenschappen en wiskunde reeds vele jaren bijzondere aandacht. Projecten als ‘bezoek aan de Kalmthoutse heide’ (4e jaar), bezoek nucleaire geneeskunde (5e jaar) en ABCF-project (6e jaar), deelname aan Chemiestudent voor 1 dag (6e jaar), Wiskunnend Wiske (5e jaar) en wiskunde B-dag (5e en 6e jaar) getuigen hiervan. De voorbije jaren kwamen daar nog enkele STEM-projecten bij i.s.m. universiteiten en hogescholen zoals bijvoorbeeld het gesmaakte project ‘ooggestuurde interface’ voor leerlingen wetenschappen 5e jaar (KULeuven). Intussen zitten er nog meerdere STEM-projecten in de pijplijn, zowel voor de 2e als voor de 3e graad. In deze nieuwe projecten willen we vooral focussen op het technische en het engineering aspect. Op die manier vormen de bestaande en nieuwe projecten een STEM-mig geheel.

Een schematische overzicht vind je hier.