Leerlingenraad

Wij willen dat leerlingen zich goed voelen op onze school. Verschillende studies tonen immers aan dat wie zich goed voelt in de schoolse omgeving meestal ook meer inzet gaat tonen en dus meer onderwijsvooruitgang maakt.

1ste en 2de graad | Help je graag de boel wat opvrolijken en zet je je graag in voor een goed doel? Dan kan je terecht bij onze leerlingenraad. Zij organiseren tal van activiteiten zoals een kersthappening, een valentijnsactie, een filmnacht… Alle geïnteresseerde leerlingen van het 1e tot 6e jaar zijn welkom! Jullie worden ondersteund door een enthousiaste groep leerkrachten die helpen bij het uitwerken van de ideeën. De klasverantwoordelijken hebben een vertegenwoordiging in de leerlingenraad. 

3de graad | In de derde graad werkt de leerlingenraad niet langer met klasverantwoordelijken, maar met werkgroepjes. Iedereen die in een bepaald thema interesse heeft, is dus welkom. Er zijn heel uiteenlopende vaste thema’s: het klimaat, X-mos, het dans & muziek-project, de lessenmarathon, de groenten & fruit-weken, het eindejaarsbal, … Ook thema’s die leerlingen zelf aanbrengen, pakt de leerlingenraad aan. In 2020 ontstond zo bijvoorbeeld de werkgroep Diversiteit. Leerlingen krijgen met andere woorden een steeds grotere verantwoordelijkheid bij het organiseren van allerlei acties, terwijl ze kunnen blijven rekenen op de steun van de volledige leerlingenraad.