Reizen en excursies

Een schoolreis is niet zomaar een reis, het is een levenslange herinnering. Londen, Berlijn, Rome of toch maar Barcelona? Leren op school doe je echt niet altijd op school…of in het land! Tijdens deze reizen maken de leerlingen kennis met andere talen en culturen. De reizen dragen vaak bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en de leerlingen leren hun klasgenoten beter en in een andere sociale context kennen. Veel leerlingen typeren deze reizen als het hoogtepunt van hun schooltijd.

OLVE-ski

Traditioneel kunnen leerlingen van OLVE tijdens de krokusvakantie op skireis naar Zuid-Tirol. De thuisblijvers kunnen de belevenissen uit het Italiaanse Ahrntal volgen op de Facebookpagina van OLVE-ski.


Bezoek onze facebookpagina

Londen 4de jaar

Alle vierdejaars gaan in de loop van november op studiereis naar Londen. Tijdens de lessen Engels wordt deze trip grondig voorbereid. De leerlingen zoeken informatie op over enkele ‘highlights’ van deze stad, ze zoeken op hoe ze de metro moeten nemen, op welke manier ze de weg moeten vragen ,... Tijdens de volgende lessen gidsen ze als het ware hun klasgenoten door Londen terwijl ze hen meer vertellen over enkele gebouwen of musea.

De leerlingen verblijven in gastgezinnen zodat ze ervaren hoe men in Londen leeft, eet, communiceert,... Het is een onvergetelijke reis!

Parijs 5de jaar

De vijfdejaars trekken drie dagen naar Parijs. Op het menu staan: het Louvre, Musée d'Orsay, Centre Pompidou, La Défense, Versailles, allerlei wandelingen in verschillende buurten van Parijs, le Marais, de Champs-Elysées, Musée de la Découverte, Père Lachaise, ... Een uitstap om nooit te vergeten!

Eindejaarsreis

In het zesde jaar gaan we negen dagen op eindejaarsreis. Het ene jaar naar Spanje, het andere naar Italië. We proberen in beide gevallen een mooie mix aan te bieden tussen cultuur, natuur, sportievere activiteiten en ontspanning.

Voor de relatief nieuwe bestemming Spanje voert de reis ons naar Madrid en (via Toledo) naar de grote cultuursteden in Andalusië (Granada, Sevilla, Ronda, Córdoba, …). We bezoeken het Alhambra en de mooiste musea van Madrid, maken schitterende wandelingen in de Sierra Nevada en maken tijd voor gezamenlijke rustmomenten, bijvoorbeeld aan het mooie strand van Nerja.

Voor Italië zijn er al verschillende formules geweest waarin we talrijke steden bezoeken. Zo hebben Milaan, Firenze, San Gimignano, Siena, Rome, Pompei, Paestum, Tivoli, Lucca, Pisa, Assisi, Venetië en/of Napels ons pad al gekruist. Een hele reeks kerken, musea, beelden, tempels, Romeinse overblijfselen, middeleeuwse straatjes, prachtige pleinen en reusachtige fonteinen passeren de revue. En ondanks al die cultuur hebben de leerlingen veel tijd om te ‘chillen’ met vrienden, om op eigen houtje een stadje te verkennen, om een terrasje te doen of gewoon wat in de zon te gaan liggen.