Stel je vraag

Het OLVE team staat je graag te woord voor al je vragen.

Je kan op de volgende wijze contact opnemen:

  • een e-mail sturen naar info@olve.be

  • telefoneer naar 03 449 56 25 (campus Edegem)

  • telefoneer naar 03 449 62 80 (campus Mortsel)

  • dit contactformulier invullen

 

Ik ben:
Ik word liefst gecontacteer via:
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

eerste graad

Met je getuigschrift van het basisonderwijs kun je naar het eerste leerjaar A. Je hebt 32 uren per week les. 27 lesuren worden voor alle eerstejaars op dezelfde manier ingevuld. Op Olve kies je voor de overige vijf lesuren uit twee pakketten: een pakket ‘Latijn’ of ‘moderne’.

 

eerste graad

In het eerste jaar krijgen leerlingen in de richtingen ‘moderne’ en ‘Latijn’ voor alle gemeenschappelijke vakken dezelfde leerstof te verwerken. Terwijl leerlingen in de 1e moderne extra oefeningen maken voor Frans, Nederlands en wiskunde en twee uur STEM krijgen, volgen leerlingen uit 1 Latijn het vak ‘klassieke studiën’.

Studeer je graag en vlot? Heb je een brede interesse? Heb je belangstelling voor oude culturen en klassieke talen? Ben je bereid om grote inspanningen te leveren om deze talen onder de knie te krijgen? Dan is het pakket Latijn aangevuld met een kennismaking Grieks iets voor jou!

Ga je voor een moderne opleiding ?

Kies je voor klassieke studiën ?

Wil je wat extra oefentijd om in de eerste graad de basisleerstof goed te beheersen? Heb je wekelijks graag extra ondersteuning tijdens de les wiskunde, Frans en Nederlands? Heb je ook een brede interesse en zou je graag te weten komen of wetenschappen iets voor jou zijn? Dan is de studierichting ‘moderne’ voor jou mogelijk de beste keuze.

In ieder geval kun je zowel vanuit Latijn als vanuit moderne later heel veel studierichtingen volgen.


STEM

Voor de leerlingen ‘moderne’ is sinds dit schooljaar twee uren STEM opgenomen in het lesrooster van het eerste jaar.

In het tweede jaar moderne wordt STEM niet als een apart vak aangeboden maar wordt het projectmatig aangeboden in het vak wetenschappelijk werk.
 


Grieks

Leerlingen die het eerste jaar Latijn succesvol hebben afgerond, kunnen in het tweede jaar kiezen voor de richting Latijn of de richting Grieks-Latijn. Natuurlijk wordt er in het eerste jaar al eens kennis gemaakt met het Grieks!

α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ σ τ υ φ χ ψ ω    !  


help ! ik weet het niet ...

Kiezen is moeilijk. Laat je bij je keuzeproces leiden door je interesse, je zelfkennis, gesprekken met je ouders, het advies vanuit het basisonderwijs en eventueel een advies van het CLB.

Hoe leer je studeren? Hoe leer je plannen? Hoe bereid je een examen voor? Het pakket ‘Leren leren’ is voor alle leerlingen geïntegreerd in de verschillende vakken. Wiskunde of biologie studeer je immers anders dan Nederlands of Frans.

studiekeuze