Infodag
Zaterdag 11 maart

Hartelijk welkom doorlopend tussen 13 en 17 uur

Infodag

Aanmelden
doe je zo

Aanmelden kan vanaf 27 maart, meer info via de link

Aanmelden

Meer info via
onze brochure

Lees alle info over onze school en studierichtingen

Brochure 2022-2023
Kwaliteitsvol en inspirerend onderwijs

Infodag & inschrijvingen
Zaterdag 11 maart

Hartelijk welkom doorlopend tussen 13 en 17 uur.

Hartelijk welkom op de website van OLVE

OLVE staat voor 8 kernwoorden, die we op een vernieuwende manier willen invullen, om garant te staan voor een kwaliteitsvolle en toekomstgerichte school.

Kwaliteitsvol en inspirerend onderwijs

Hartelijk welkom op de website van het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege

OLVE staat voor 8 kernwoorden, die we op een vernieuwende manier willen invullen, om garant te staan voor een kwaliteitsvolle en toekomstgerichte school.

Inspirerend en kwaliteitsvol onderwijs voor elke leerling

Welkom op de website van OLVE. Of je nu leerling, ouder of andere geïnteresseerde bent, je krijgt hier een (eerste?) indruk van het leven op onze school. Zowel in woord als in beeld geven we weer waarvoor we staan: uitdagend, prikkelend onderwijs met zorg voor alle leerlingen, in een boeiende omgeving.

Wij bieden in de eerste graad een A-stroom en een B-stroom aan. Ons derde jaar volgt dit jaar de modernisering en heeft richtingen in de doorstroom-, dubbele én arbeidsmarktfinaliteiten, en dit in verschillende domeinen. We beschikken hiervoor over 3 campussen, gelegen in Edegem en Mortsel.

Wil je onze school ook in levenden lijve leren kennen, neem dan zeker contact op; we ontvangen je graag!

Bezoek Smartschool

Vrijdag 17 maart 2023 | Oud-leerlingenavond

Onze school houdt graag contact met haar oud-leerlingen. Promotieviering afstudeerjaren 1973, 1983, 1993, 2003 en 2013: welkom vanaf 19.30 uur.

Klik hier voor meer info
Kwaliteitsvol en inspirerend onderwijs

Hartelijk welkom op de vernieuwde website van het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege

OLVE staat voor 8 kernwoorden, die we op een vernieuwende manier willen invullen, om garant te staan voor een kwaliteitsvolle en toekomstgerichte school.

Infodag en Inschrijvingen - Zaterdag 11 maart

We nodigen u van harte uit op onze infodag van 11 maart. We ontvangen u doorlopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kom eens een keertje kennismaken met onze school en ontdek wat we u allemaal te bieden hebben. Opgelet, aanmelden kan enkel digitaal tussen 27 maart en 21 april 2023. We kijken er naar uit u te ontmoeten op zaterdag 11 maart 2023.

Een AED op het Olve-college

Binnenkort plaatst het Olve-college een Automatische Externe Defibrillator (AED) op haar schooldomein voor de campus West en Oost. Hiervoor slaat de school de handen in elkaar met Heartsaver vzw. Deze organisatie zal via fundraising een AED plaatsen zodat deze in geval van nood beschikbaar is. Op onze campus in Edegem is er reeds een toestel aanwezig.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt.

Op deze manier dragen we ons steentje bij tot een HARTveilige omgeving voor onze leerlingen, collega’s en bezoekers.

Het AED-schoolproject van Heartsaver vzw wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.

Goede doelen

De pedagogische raad koos afgelopen vergadering naar goede gewoonte verschillende goede doelen. Dit jaar kiezen we ervoor om materiële steun te geven aan Moeders voor Moeders en financiële steun aan een nieuw sociaal schoolfonds en aan het OLVE-fietsteam, dat deelneemt aan de 1000 km van Kom op Tegen Kanker.

Vorig schooljaar werden acties georganiseerd ten voordele van twee goede doelen: Goudhaantjes en Helpende Handjes. Deze twee organisaties mochten elk een bedrag van 1.470 euro ontvangen. Dank voor jullie bijdragen aan de genomen initiatieven!

Ouders

Meer algemene info voor ouders van onze leerlingen.

Leerlingbegeleiding

Heb je nood aan meer info over onze leerlingbegeleiding?

Bereikbaarheid

Waar kan je onze drie campussen vinden?