Kick-off in Roemenië

Ook al startte het project eigenlijk meer dan een jaar geleden, de verschillende partners hadden we tot voor kort nog nooit in real life ontmoet. De vergaderingen vonden steeds online plaats, omdat reizen niet zo evident bleek te zijn dankzij het virus.

Daar kwam verandering in op 18 oktober 2021. De leidende partner – Roemenië – nodigde alle partijen uit voor een kick-off meeting in Boekarest. Sven Van Akeleyen en Thomas Onzia vertegenwoordigden onze school van 18 oktober tot 23 oktober. Een ervaring om U tegen te zeggen.

Voortgang Erasmus+

Voor de eerste keer sinds de start van het project hebben we de partners écht leren kennen en konden we onze hoofden samen steken om van Erasmus+ een succes te maken.

2 voormiddagen werkten we rond het project op de deelnemende school van Roemenië. De bedoeling was vooral om de coördinatoren samen te laten komen, het project te evalueren en de lange termijn te bespreken. Maar het was ook de uitgelezen kans om een stand van zaken te geven wat betreft het al verzette werk. Zo kon iedere partner een aantal producten tonen die de leerlingen hadden vervaardigd.

Zo konden wij laten zien dat onze verschillende subgroepen individueel al aan de slag waren gegaan. Bij de Roemeense partners hadden bijvoorbeeld alle kinderen (12-14 jaar) een essay geschreven over hun angsten. Heel interessant, aangezien de participerende jongeren in Roemenië dus jonger zijn dan onze deelnemende leerlingen.

Ten slotte hebben we ook concreet wat data vastgelegd in verband met de reizen naar Tsjechië en Portugal, die dit jaar nog zullen plaatsvinden. De eerstvolgende trip staat gepland van 20 maart tot 25 maart naar Tsjechië!

Sightseeing on the side

Natuurlijk hebben we ook gebruik gemaakt van de situatie om de stad onder de loep te nemen. Zowel onder leiding van onze gidsende collega’s uit Roemenië als op ons tweetjes trokken we op pad. En zo hebben we Boekarest in al haar glorie mogen beleven. Enkele stops waren:

  • Peleș Castle
  • Brașov, een voormalig Duitstalig stadje
  • Cotroceni, het paleis van de president
  • Een kerkhof waar heel wat slachtoffers van de Roemeense revolutie in 1989 begraven lagen

Kortom: het was een heel culturele en leerrijke reis. Een (minder leuk) weetje over Boekarest in tijden van corona? Na 20u mogen enkel gevaccineerden nog op straat rondlopen!

Bij terugkomst in België planden we meteen een vergadering in met de andere collega’s die deelnemen aan het project. Zo konden we iedereen op de hoogte brengen van wat we geleerd en gezien hadden in Boekarest.

We speelden ook de planning door en konden vervolgens ons eigen schema verder verfijnen. Benieuwd naar hoe wij het hier verder aanpakken? Volg ons gerust op Instagram, zo blijf je steeds op de hoogte van waar onze leerlingen mee bezig zijn!