1A - Keuze Stem

1ste graad – 1ste jaar | De lagere school ligt nu achter je. Tijd om iets nieuws te ontdekken. Misschien weet je nog niet echt wat je later wil worden. Geen probleem, de eerste graad helpt je graag op weg. Je krijgt alle ruimte om te groeien, om te verkennen waar je talent ligt en wat je echt graag doet.

1ste Graad | A-stroom

Keuze Stem

Onze lessentabel

WordPress Tables Plugin

1A - Stem

De studierichting wetenschappen kan ingericht worden vanaf de tweede graad. Toch willen we al vanaf het eerste jaar de interesse voor wetenschappen en techniek bij de leerlingen prikkelen. Daarom hebben wij er als school heel bewust voor gekozen om in de uren differentiatie een pakket STEM aan te bieden.

STEM verwijst naar de afkorting Science, Technology, Engineering, Mathematics. Met behulp van technologie, techniek, wetenschap en wiskunde word je al doende uitgedaagd.

“Wil jij met spaghetti een brug bouwen die 2 kg kan dragen? Of wil je een stofzuiger ombouwen tot een kanon? Heb je al eens een robot geprogrammeerd? Bouw je graag een insectenhotel zodat ze zich op een natuurlijke manier kunnen voortplanten? Heb jij zin om dit en nog veel meer te ontdekken? Dan is STEM iets voor jou!”

In deze richting
  • Krijg je 2 u. STEM (STEM-projecten, verdiepingsleerstof wiskunde en programmeren) 
  • Moet je de leerstof voor wiskunde en Frans in hetzelfde tempo verwerken als in de basisoptie Latijn.

Wat ga je kiezen? Neem ook eens een kijkje bij de andere keuzemogelijkheden die we aanbieden!

1A - Latijn1A - Taal en beweging1B - Major en minor

Bekijk ook zeker de andere keuzemogelijkheden voor de eerste graad | 1ste jaar

1A - 27 uur - Basisvorming

Keuze - LatijnKeuze - Taal en bewegingKeuze - Stem

1B - 27 uur - Basisvorming

Keuze - Major en minor