Stel je vraag

Het OLVE team staat je graag te woord voor al je vragen.

Je kan op de volgende wijze contact opnemen:

  • een e-mail sturen naar info@olve.be

  • telefoneer naar 03 449 56 25 (campus Edegem)

  • telefoneer naar 03 449 62 80 (campus Mortsel)

  • dit contactformulier invullen

 

Ik ben:
Ik word liefst gecontacteer via:
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

eerste graad

 

 

 

A-stroom eerste graad

eerste leerjaar A

Met je getuigschrift van het basisonderwijs kun je naar het eerste leerjaar A. In totaal heb je 32 uren les per week. Voor alle eerstejaars worden 27 lesuren op dezelfde manier ingevuld. Je krijgt voor deze gemeenschappelijke vakken ook dezelfde leerstof te verwerken.

Tijdens het klasuur werken alle leerlingen met hun klassenleraar rond ‘leren leren’, leefsleutelprojecten, sociale vaardigheden, planning en organisatie, motivatie, ICT, …

Op OLVE bieden we je voor de overige vijf lesuren drie keuzes aan:

- keuze Latijn

- keuze taal en beweging

- keuze STEM

keuze Latijn:
Studeer je graag en vlot? Heb je een brede interesse? Kijk je nieuwsgierig uit naar klassieke talen? Ben je bereid om extra inspanningen te leveren om deze talen onder de knie te krijgen? Dan is deze keuze iets voor jou!

keuze taal en beweging:
Binnen deze keuze krijg je naast een bijkomend uurtje Nederlands en wiskunde ook twee modules.
De module ‘beweging en gezondheid’ is meer dan sport en gaat over zorg dragen voor lichaam en geest, voeding en een gezonde levensstijl.
Tijdens de ‘module taal, media en expressie’ komen verschillende vormen van expressie aan bod. Je gaat praktisch aan de slag met de verschillende media en je “geniet” van taal.
Elke module duurt een half schooljaar.

keuze STEM:
STEM verwijst naar de afkorting Science, Technology, Engineering, Mathematics. Met behulp van technologie, techniek, wetenschap en wiskunde word je al doende uitgedaagd.

“Wil jij met spaghetti een brug bouwen die 2 kg kan dragen? Of wil je een stofzuiger ombouwen tot een kanon? Heb je al eens een robot geprogrammeerd? Bouw je graag een insectenhotel zodat ze zich op een natuurlijke manier kunnen voortplanten? Heb jij zin om dit en nog veel meer te ontdekken? Dan is STEM iets voor jou!”

In de hogere jaren wordt STEM niet als een apart vak, maar via uitdagende projecten aangeboden. Je maakt kennis met uiteenlopende aspecten van wetenschappen, techniek en wiskunde als ondersteunende wetenschap. Je leert probleemoplossend denken en verbanden leggen tussen theorie en praktijk.
Meer weten? Een volledig overzicht van de aangeboden STEM-projecten vind je op onze website!

tweede leerjaar A

In het tweede leerjaar A  worden op OLVE twee basisopties aangeboden:

  • klassieke talen (Latijn en Grieks-Latijn)

  • moderne talen en wetenschappen

Vanaf schooljaar 2020-2021 wordt daar de basisoptie

  • economie en organisatie aan toegevoegd.


STEM

In het eerste jaar A kan je kiezen voor de keuze STEM.

In het tweede jaar A wordt STEM niet als een apart vak aangeboden maar wordt het projectmatig aangeboden in het vak wetenschappelijk werk.
 


Grieks

Leerlingen die het eerste jaar de keuze Latijn succesvol hebben afgerond, kunnen in het tweede jaar kiezen voor de basisoptie klassieke talen. Natuurlijk wordt er in het eerste jaar al eens kennis gemaakt met het Grieks!

α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ σ τ υ φ χ ψ ω !


help ! ik weet het niet ...

Kiezen is moeilijk. Laat je bij je keuzeproces leiden door je interesse, je zelfkennis, gesprekken met je ouders, het advies vanuit het basisonderwijs en eventueel een advies van het CLB.

Hoe leer je studeren? Hoe leer je plannen? Hoe bereid je een examen voor? Het pakket ‘Leren leren’ is voor alle leerlingen geïntegreerd in de verschillende vakken. Wiskunde of biologie studeer je immers anders dan Nederlands of Frans.

studiekeuze